سفارش تبلیغ
صبا ویژن
ای علیّ! از ویژگیهای مؤمن آن است که حقیقت را از دشمنش می پذیرد و فرا نمی گیرد جز برای آنکه بداند و نمی داند جز برای آنکه عمل کند . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :3
بازدید دیروز :4
کل بازدید :21829
تعداد کل یاداشته ها : 18
103/2/9
11:28 ع

شفق، صاعقه و آذرخش 

بی شک ایران با گامهای خوبی که در صنعت هوانوردی برداشته سرآمد کشورهای منطقه است. به ویژه با طراحی و ساخت هوایمای جنگی شفق توانایی بالای خود را را به نمایش گذاشته و کارشناسان نظامی را در سراسر جهان، از چنین طراحی برجسته و پیشرفته ای شگفت زده کرد.

در مورد هواپیمای جنگی شفق که توجه جهان هوانوردی را به خود معطوف ساخت و سایتها و مجله های مشهور صنعت هوانوردی در مورد آن دست به گمانه زنی پرداختند و آن را ستوده و نشانه ایی از پیشرفت صنایع هوایی ایران دانستند. طراحی و ساخت این جنگنده ابتدا قرار بود با همکاری روسیه انجام شود اما با توجه به فشارها و تهدیدهای آمریکا، روسیه خود را از این برنامه کنار کشید و طرحان و کارشناسان ایرانی به ویژه دانشگاه صنعتی شریف برای رو کم کنی هم که شده با همت و تلاش خودشان کار طراحی را انجام داده و به مرحله ساخت اولین نمونه رسیدند.

در واقع همان گونه که سایت اینترنتی روسین دیفنس نوشته بود، ایران با طراحی و ساخت این جنگنده و نمایش آن همه را شگفت زده کرد. با ساخت این جنگنده صنایع هوایی ایران به پیشرفت قابل ملاحظه ای دست یافته است. این سایت اینترنتی همچنین در مورد این هواپیما می نویسد شفق از موتور روسی RD-33 کلیموف استفاده می کند و از کابین پیشرفته ایی مجهز به سامانه های نمایشگر رنگی ساخت روسیه استفاده می برد. این نمایشگرها را می توان قابل مقایسه با نمایشگرهای چند کاره و رنگی مورد استفاده در هواپیمای جنگی F/A-22 آمریکا دانست. این سایت شفق را با طرح هواپیمای MiG I-2000 روسیه قابل مقایسه دانسته است.

از ویژگی های شفق میتوان به طراحی ویژه و آیرودینامیک تحسین برانگیز آن اشاره کرد. از شکل و شمایل هواپیما و همچنین ورودیهای هوای موتور آشکار است که طراحان تلاش بسیاری به خرج داده اند تا بازتابش راداری هواپیما را به کمترین حد ممکن برسانند تا امکان کشف و رهگیری آن دشوارتر باشد. در واقع می توان شفق را اولین هواپیمای جنگی استیلث ایرانی به حساب آورد. نوع سازه به کار رفته به شکل مناسبی اجازه حمل انواع بمب و موشکهای هوابه هوا و هوابه زمین و همچنین انواع بمب با هدایت لیزری را به این هواپیمای توانمند می دهد.

احتمالا طراحان با آینده نگری امکان استفاده از موشکهای هدایت شونده روسی را مد نظر داشته اند. ایران گفتگوهایی را برای تولید موتور پیشرفته روسی به نام RD-33 انجام داده است و گویا گفتگو هایی نیز در زمینه تولید تحت امتیاز نمایشگرهای چند منظوره ساخت روسیه در جریان است. این هواپیما که اولین نمونه آن سال قبل ساخته شد، قرار است که دو سال دیگر، با نقش نظامی یا آموزشی، وارد خدمت نیروی هوایی شود. به هر روی شفق گام تحسین برانگیزی در صنایع هوایی ایران به حساب آمده و طراحی و ساخت آن موجب افتخار و سربلندی ایرانیان است.


همزمان با به پایان آمدن کار آزمایش سه جنگنده جدید ایرانی، یعنی هواپیماهای شفق، صاعقه و آذرخش، ایرانیان نیز به این باور رسیدند که تنها علم غربی نیست که می تواند برتر باشد، بلکه می شود به قول بزرگان، ایرانی، می تواند و برای نخستین بار در منطقه ایران این کار را انجام داد.

پس از استقبال شما خوانندگان عزیز از مقاله مربوط به هواپیمای شفق، بر آن شدم که مقاله ای را نیز به طور مشترک، به پرداختن به بررسی هواپیماهای صاعقه و آذرخش اختصاص دهم. از سال ها پیش، طرح هواپیمایی به نام اوج در کار بود که البته این طرح ادامه نیافت. اما با پیگیری مسئولان، در آذر سال 1379، سرتیپ علی اکبر شوقی، رئیس دانشگاه شهید ستاری، اعلام کرد که هواپیمای جدیدی که با نام صاعقه در راه است، در سال 1382، اولین پرواز های آزمایشی خود را به انجام خواهد رساند.

در تابستان سال 1383، صدا و سیما، تصاویر و فیلم های ویدیویی این هواپیمای جدید را با توضیحات کامل نمایش داده و بدین گونه بود که این هواپیما به ایرانیان معرفی گردید. در این هواپیما، از بدنه هواپیمای اف-5 آمریکایی، به دلیل طراحی خوب و قدرت مانور بالای آن الهام گرفته شده است. تفاوت اساسی ظاهری این هواپیما با اف-5، وجود دو سکان عمودی V شکل می باشد که برای ایجاد توانایی لازم برای مانور پذیری بهتر جنگنده صورت گرفته است. هواپیمای جنگنده صاعقه در حقیقت یک نمونه 10تا 15 درصد بزرگتر شده هواپیماهای اف-5 با سکانهای عمودی پروانه ای به منظور افزایش مانورپذیری و کاهش سطح مقطع راداری با سیستم های الکترونیک و موتورهای روسی می باشد.

پیشرانه این هواپیما دو دستگاه موتور RD-33 می باشد که از موتورهای هواپیمای اف-5 بسیار قدرتمندتر بوده امکان پرواز تا سرعتهای 5/1تا 8/1 ماخ را به این هواپیما می دهد. رادار این هواپیما از نوع N019-ME که در ایران بهسازی شده تا کارایی آن بر ضد اهداف زمینی افزایش یابد. بیشترین وزن محموله این هواپیما 4,400 کیلوگرم و وزن خالی این هواپیما 8,000 کیلوگرم و بیشترین وزن برخاست این هواپیما 15,000 تا 18,000 کیلوگرم بوده و بردی در حدود 600 کیلومتر را داراست. این هواپیما، برای اولین بار، در طی سفر خامنه ای به همدان پروازی آزمایشی را با موفقیت تمام به انجام رساند.

اما هواپیمای آذرخش را می توان یک جنگنده اف-5 دانست که در آن مساحت بال ها تا حدودی افزایش یافته و موتورها و اویونیک آن با نمونه های جدیدتر روسی تعویض گشته است. مشهود ترین تفاوت این هواپیما با جنگنده اف-5، ورودی موتورهای به وضوح بزرگتر آن است که در نتیجه نصب موتور قدرتمند تر و نیاز به ورودی هوای بزرگتر حاصل آمده است.

نظر شخصی بنده در مورد جنگنده ساخت ایران چنین عنوان می کنم که با توجه به این که حتی شرایط تا حدودی در کشور های مجاور منطقه مانند ترکیه یا عربستان بهتر نیز هست، این کشورها از خود هیچ گونه توانایی را حتی برای اصلاح جنگنده های خارجی از خود نشان نداده اند. همین موضوع، برتری ایران مشخص می سازد چرا که ایران حتی با وجود تحریم های اقتصادی فراوان، قادر به طراحی و ساخت دو جنگنده مستقل و اصلاح یک نمونه خارجی شده است.

بنده اغراق های برخی که اعلام می کنند که این هواپیما ها حتی هواپیماهای غربی چون جنگنده F/A-22 را مغلوب می سازند را به طور کامل رد می نمایم. چون اگر واقع گرا باشیم، ایران یک کشور در حال توسعه است و نمی توان از او انتظار ساخت چنین جنگنده هایی را در وهله اول داشت، بلکه به تدریج باید به این اهداف دست پیدا کرد. در این اوضاع طراحی و ساخت چنین جنگنده هایی، با توانایی های نسبتاً خوب و قابل قبول، خود افتخار بزرگی محسوب می شود که کشورهای دیگر منطقه، ناتوانی خود را در برابر انجام چنین امور پراهمیتی، بوضوح نشان داده اند.


منبع:میلیتاری

  
  

h/2091 

بسم الله الرحمن الرحیم

در حال حاضر صنایع دفاع وابسته به وزارت دفاع ، طی پروژه های مختلفی همچون اورهال ، تعمیر و نگهداری انواع هلیکوپتر رتبه نخست را احراز نموده است. در زمینه تولید و طراحی نیز پیشرفتهای قابل ملاحظه ای داشته است، در میان این پیشرفتها می توان به تولید هلیکوپترهای ملی ، هلیکوپتر شاهد ، بهینه سازی و ارتقاء انواع هلیکوپترهای ترابری و هجومی نام برد.

هلیکوپتر شکاری

panha

H/2091

محصول دفاعی جمهوری اسلامی ایران

اخیرا هلیکوپتری شکاری مشابه کبری اما با کارایی بالاتر به نام شکاری h/2091 که شگفتی و خشم کارشناسان نظامی غربی بالاخص ایالات متحده را برانگیخته است ،توسط مهندسین صنایع دفاع طراحی و تولید گشته است ، که نوید جهشی بلند بر تارک تکتولوژی روز دنیا را می دهد. مراحل ساخت2091 در پنها انجام و طراحی آن به سفارش نیروی هوایی سپاه انجام گرفته است. از ویژگی های آن می توان به کا بینی جدید با شیشه های دو جداره تخت و ضد گلوله و بدنه مقاوم سازی شده با آلیاژهای چند لایه مقاوم و نگهدارنده چرخانه دم می توان برشمرد . چون محل نصب این موشکها مورد مقاوم سازی قرار گرفته است، کلیه این هلیکوپترها توانایی حمل موشک تاو یا طوفان(نمونه ی ساخت صنایع دفاع) در غلافهای 4 تایی را دارند. سرعت و مانور این هلیکوپترها در قیاس با کبری در حد بالایی ارتقاء یافته است .همچنین از لحاظ شکل ظاهری نیز طراحی بهتری نسبت به کبری دارد.نیز قابلیت پرواز در انواع اقلیم های مختلف با ماموریت های متنوع ، قابلیتی دو چندان به آن بخشیده است. موتورهای ارتقاء یافته این هلیکوپتر حدود 5/1 برابر کبری قدرت بیشتری دارند. دقت هدفگیری با کمترین خطا، و پرواز در ارتفاع بالاو رادار با قدرت تشخیص از 230 کیلومتری و نیز هشدار دهنده ضد موشک از دیگر ویژگی های آن می باشد.

همچنین در طراحی 2091 نهایت تلاش جهت راحتی خلبان انجام شده به طریکه خلبان در 2091 به راحتی همه اطراف خود را می تواند مشاهده نماید. مهندسین صنایع دفاع بر روی اینکه بتوان در جهت خلاف حرکت 2091 شلیک انجام داد در حال کارشناسی این طرح می باشند.که در صورت موفقیت توان رزمی این شکاری به مراتب بالا خواهد رفت.

تا کنون در حدود 10 فروند از این نوع هلی کوپترها ساخته شده ، که تماما در اختیار نیروی هوایی سپاه می باشند. موشکی و نظامی معتقد است 2091 در صورت تکمیل ، جایگزینی مناسب برای کبری ها خواهند بود.

در تصویر زیر تفاوت 2091 با کبری کاملا مشخص است .همچنین تصویری از کارخانه ساخت کابین و قسمت های مختلف بالگردهای کبری در مجتمع صنایع دفاع در کنار 2091 آورده شده است.

مشخصات فنی :

نام :h/2091

نوع: هلیکوپتر تهاجمی / پشتیبانی ضد زره

کشور سازنده : جمهوری اسلامی ایران

حداکثر سرعت: 236 کیلومتر بر ساعت

حداکثر برد: 600 کیلومتر

طول: 16متر

بلندی: 4 متر

قطر ملخ: 13 متر

وزن خالی: 2802 کیلوگرم

حداکثر وزن برخاست: 4530 کیلوگرم

تسلیحات: تیربار سه لوله ی 20 میلیمتری "ام 197"، قابلیت حمل هشت موشک ضد تانک و موشکهای هوابه هوا و مقره های راکت انداز؛ قابلیت نصب موشکهای دوشپرتاب میثاق 2.

منبع موشکی نظامی


  
  
<      1   2   3   4   5   >>   >